tag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post477627888544562493..comments2023-08-29T17:32:18.175+02:00Comments on Glade dager: Soppens dag med utprøving av ny lærdom.Elisehttp://www.blogger.com/profile/00705151362008088557noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-58203833506762615922009-09-23T10:51:45.071+02:002009-09-23T10:51:45.071+02:00fanrastiske bilder!
føler nesten jeg har vært på ...fanrastiske bilder! <br />føler nesten jeg har vært på sopptur selv, bare ved å se dette. deilig!Teresehttps://www.blogger.com/profile/10767779920666374072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-27204759822628536972009-09-14T21:34:58.841+02:002009-09-14T21:34:58.841+02:00Hei og takk for hyggelig hilsen:)
Du kjenner sikk...Hei og takk for hyggelig hilsen:)<br /><br />Du kjenner sikkert det poplulære uttrykket; uten mat og drikke duger pedagogen ikke.<br />Bra du fant litt inspirasjon til dine egne kokkeprosjekter. <br /><br />Hilsen fra Elise.Elisehttps://www.blogger.com/profile/00705151362008088557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-5878017355512944792009-09-14T17:35:16.769+02:002009-09-14T17:35:16.769+02:00Tusen takk for en fantastisk blogg! Inspirerende f...Tusen takk for en fantastisk blogg! Inspirerende for en 19-år gammel hobbykokk som egentlig burde lese pedagogikk - men bakverk og middag er jo så mye morsommere!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-61182491616735586822009-09-10T16:07:51.696+02:002009-09-10T16:07:51.696+02:00Woohoo! Takk for strålende fint kompliment. Asbjør...Woohoo! Takk for strålende fint kompliment. Asbjørn kan ikke få nok heder og ære. Jeg er svært bortskjemt. Foto er for meg svært ulendt terreng. Det er så mye teknikk at jeg blir passe ør, men holde relektor og lys og dandere maten, det er jeg proff på;)<br />Matfoto er nesten blitt et eget fagområde innen fotografien, og det holdes matfotobloggekongresser og workshops "over there", men her på berget er jeg ennå litt glad at det er på et ganske laidback nivå.<br />Lykke til med studiene:) Gleder meg til å se resultatene.Elisehttps://www.blogger.com/profile/00705151362008088557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-83467747462095972512009-09-09T17:50:24.527+02:002009-09-09T17:50:24.527+02:00Hei, Elise!
Det er mange fine matblogger her i No...Hei, Elise!<br /><br />Det er mange fine matblogger her i Norge etterhvert og din er absolutt blant de beste. Men, de bildene som blir lagt ut her: DAMN! Ingen over og ingen ved siden! Jeg er kjempmisunnelig og har kjøpt inn fotografi-bøker for å ta opp konkurransen... ;-)Olav Birkelandhttp://hobbykokken.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-79579813159401677942009-09-08T14:42:10.437+02:002009-09-08T14:42:10.437+02:00Takk Olav! Jeg viderebringer din hilsen til fotogr...Takk Olav! Jeg viderebringer din hilsen til fotografen:)Elisehttps://www.blogger.com/profile/00705151362008088557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-26472688938811658382009-09-08T14:22:28.609+02:002009-09-08T14:22:28.609+02:00Fyttigrisen for noen fine bilder!Fyttigrisen for noen fine bilder!Olav Birkelandhttp://hobbykokken.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-54800534366862191562009-09-07T22:53:44.946+02:002009-09-07T22:53:44.946+02:00Hei Hege. Så gøy! Håper alle i familien din ble go...Hei Hege. Så gøy! Håper alle i familien din ble gode og mette.Elisehttps://www.blogger.com/profile/00705151362008088557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-57250488592951345862009-09-07T22:46:24.607+02:002009-09-07T22:46:24.607+02:00Nam,nam. PAnnekakene ble prøvd i kveld, fylt med g...Nam,nam. PAnnekakene ble prøvd i kveld, fylt med gårsdagens soppfangst! Aldeles nydelige, takk for fin oppskrift! Hegepepperkvernahttps://www.blogger.com/profile/11657543122303569154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-52405413777186954132009-09-07T19:30:15.885+02:002009-09-07T19:30:15.885+02:00Det var meget forklarende og informativt! Jeg har ...Det var meget forklarende og informativt! Jeg har alltid trodd at forvelling var å tørrsteke soppen i en varm panne, slik du beskriver. Ante ikke at man kan forvelle ved koking også. Tydelig at jeg bør ta meg et soppkurs :)smukkehttps://www.blogger.com/profile/05199554422522548703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-81203661635614358312009-09-07T15:18:53.028+02:002009-09-07T15:18:53.028+02:00Hei Smukke!
På soppkurset lærte vi litt om dette,...Hei Smukke!<br /><br />På soppkurset lærte vi litt om dette, men det er litt ulike oppfatninger om selve begrepsbruken. Jeg lærte at ved forvelling legger man soppen i kaldt vann, koker opp og lar koke i 10 minutter før videre tilberedning. Grunnen til dette er at visse sopptyper kan inneholde uheldige stoffer som vil forsvinne ved koking. Vannet skal man sile fra og kaste. Ei soppbok av nyere dato vil fortelle deg hvilke typer dette gjelder. Rimsopp er en typisk sopp som trenger forvelling. Å forvelle gjør man for å slippe å bli syk!<br /><br />De sopptypene jeg brukte i min rett trenger ikke forvelling, så de gikk rett i stekepanna. Fersk sopp slik som kantarell inneholder ofte mye vann som soppen ”slipper” når den blir utsatt for høy temperatur. For å slippe å ufrivillig koke soppen (og de andre godsakene som ligger i panna) kan det være lurt å legge soppen i en tørr, varm stekepanne inntil vannet slipper, helle av overskuddsvannet for så å tilsette smør og krydder. <br /><br />Hvis du ønsker å konservere soppen finnes det flere gode metoder. Man kan både tørke, fryse og sylte. Er det en art som soppboka anbefaler å forvelle vil jeg alltid satse på det uavhengig av hvilken konserveringsmetode en velger. Det beste tipset er å ikke ta unødvendige sjanser, men heller oppsøke soppkontroll hvis det finnes i ditt nærområde.<br /><br />Håper det var sånn høvelig forklarende:)<br /><br />Hilsen EliseElisehttps://www.blogger.com/profile/00705151362008088557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-86942288142114100212009-09-07T14:03:10.029+02:002009-09-07T14:03:10.029+02:00Dette var inspirerende! Pannekaker med sopp så top...Dette var inspirerende! Pannekaker med sopp så topp (!) ut. Forvellet du soppen før du tok den sammen med baconet?smukkehttps://www.blogger.com/profile/05199554422522548703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-54646806183310878042009-09-07T10:13:51.596+02:002009-09-07T10:13:51.596+02:00Og tennene bader i vann.
Fin skildring av turen og...Og tennene bader i vann.<br />Fin skildring av turen og noen herlige bilder. Og ikke minst - de pannekakene. Nam nam, ser de ut til å være.vibeke (Spindellett)http://spindellett.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5179491447205624032.post-38530257015891699362009-09-07T01:11:00.306+02:002009-09-07T01:11:00.306+02:00Alltså dina pannkakor ser ut att vara helt av krok...Alltså dina pannkakor ser ut att vara helt av kroken. Fett phat.<br />Jag kommer definitivt försöka mig på dom i helgen.<br /><br />Hugo.hugowittorfhttps://www.blogger.com/profile/01326627821405666607noreply@blogger.com