søndag 18. januar 2009

Kjærestefrokost på søndag


Søndagsfrokosten er hellig. Ukens beste måltid, nesten litt uavhengig av innhold. Det er søndag, dagen er ung og bare venter på å bli fylt med absolutt ingenting. Pannekaker og da gjerne den amerikanske varianten gjør lykkelig. I mine USA-dager gjorde Aunt Jemima susen og av en eller annen grunn følte jeg at dette kunne hun gjøre bedre enn meg. Bare tull selvsagt. Ferdig pannekakemix er nesten som ferdig trolldeigmix. Jeg tror verden kan bedre!
Jeg lagde disse til min kjære idag morges. Røren bør stå en halvtime og da passer det jo å hoppe i dusjen. Jeg brukte tjukkmelk fra Røros, men det kan fint erstattes med yoghurt. Litt syrlig smak er bra her.


Pannekaker Røros vs New York

5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
litt salt
3 dl melk
1.5 dl økologisk tjukkmelk fra Rørosmeieriet AS
2 egg
litt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

1. Bland alt det tørre i en bolle
2. Pisk eggene lett sammen og tilsett disse sammen med væsken, bland det hele sammen til ei glatt røre og la stå i en halvtime.
3. Stek små pletter i stekepanne på middels varme. Diverse godsaker kan nå drysses over røren, bær eller f.eks. sjokoladebiter, (vulgariteten kjenner ingen grenser!) Jeg brukte blåbær fra min mor på Senja.
4. Server med ekstra bær, lønnesirup eller honning. Et dryss melis ser fabulous ut.God søndag:)

1 kommentar:

  1. MMM MMM MMM! Dette så helt nydelig ut! Kanskje Anders blir inspirert til å lage dette til meg neste søndag? Gleder meg til neste innlegg :D

    Irene

    SvarSlett