Bellini er navnet på en italiensk cocktail som nyter klassikerstatus og har fått nyvunnet popularitet etter at fire damer i en TV-serie ved navn Sex og singelliv sippet/skylte ned en raus mengde glass av denne, gjerne til søndagsbrunchen. For de historieinteresserte kan jeg fortelle at drinken ble oppfunnet av en herremann og bartender ved navn Guiseppe Cipriani som på 30-tallet jobbet på det kjente etablissementet Harry’s bar i Venezia. I et romantisk øyeblikk lot han seg forføre av et maleri av 1500-tallsmaleren Giovanni Bellini. Guiseppe ble så inspirert av fargen på togaen til en helgen Bellini hadde malt, og grep fatt i det beste han visste, -hvite ferskener og en flaske prosecco. Resultatet fikk navnet Bellini og kunsten lever videre!
For å lage en autentisk bellini trenger man hvite ferskener. Jeg har fått sansen for de flate fersknene som er sesongvare men finnes hos glade grønnsaksforhandlere nå på sommeren. Fy flate, disse er gode! (Sorry, jeg klarte ikke å dy meg).
Hva mer? Jo en flaske prosecco som er italiensk musserende vin. That’s it!
Hurra, denne vant jeg på vinlotteriet på jobben og snart skal den gjøre nytte for seg.
Slik gjør man. Del fersknene i to og fjern steinen inni.
Fersknene går oppi blenderen sammen med et par isbiter.
Blend! Nå ble jeg faktisk litt rørt av den nydelige fargen
Fordel ferskenpuréen i avkjølte glass..
…Og nyt!
nam nam ....
SvarSlettdet var en god idé - tror jeg må prøve det !
takk for tipset
Takk Elm! Tipper fersknene er gode i din del av verden:)
SvarSlettDette så nydelig ut! Svært fristende å lage seg :)
SvarSlettAbsolutt Smukke! (Men vente til freddan:)
SvarSlettKjempeglad for å ha funnet bloggen din. Veldig lekkert!
SvarSlettHilsen Heidi
Mmmmm
SvarSlett