fredag 13. februar 2009

Matmuffinsen berger hverdagen

Matmuffinsen har fått sitt fine og praktiske navn fordi den er et måltid i seg selv. Det samme kan kanskje sies om den søte versjonen vi gomler i oss fem stykk av på rappen, men matmuffinsen er litt sunnere. Å lage denne typen muffins er absolutt overkommelig på en vanlig hverdag med tanke på arbeidsinnsatsen som kreves etter en lang dag på jobb eller skole. Totalt sett er det kanskje snakk om 10-15 minutter i investering av tid + 20 minutter steketid. Ingen hevetid, ingen hviletid!
Matmuffins passer både til lunsj og middag. Til lunch i matboksen sammen med en salat, eller til middag for å kaste glans over posesuppa. Sånn er tross alt hverdagen!
Fyllet kan selvsagt varieres etter hva man selv liker, på samme måte som man kan trikse og mikse med ulike meltyper til grunnrøra, grovere eller finere enn her.Grunnrøre nok til 6 store muffins:
2,5 dl hvetemel
2,5 dl grovere mel (jeg brukte grov sammalt byggmel)
2,5 dl bakepulver
1/2 ts salt
3 dl naturellyoghurt eller skumma kulturmelk
1/2 dl olivenolje
3 egg

Mel blandes sammen med bakepulver og salt.
Visp sammen yoghurt, olivenolje og egg og bland det inn i den tørre mixen.

Fyll:
Fetaost
Soltørket tomat
Pesto
Rødløk

Fyll 6 store muffinsformer 1/3 dels fulle med røre. Stikk biter av fetaost ned i røren sammen med strimlet soltørket tomat. Drypp litt pesto over. Dekk med mer røre slik at formen er nesten full men la det gjenstå 1 cm til kanten på muffinsformen.

Stikk nedi mer fetaost, soltørket tomat og rødløk skåret i båter. Ha over en halv teskje pesto.

Stekes i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes dette hørtes kjempegodt ut og tenkte å prøve, men ble usikker når jeg så det sto 2,5 desiliter bakepulver? Det må vel være 2,5 teskjeer??

    SvarSlett
  2. Hei! takk for et observant blikk. Det skal selvfølgelig være 2,5 ts.

    SvarSlett