onsdag 18. februar 2009

Pannacotta med hvit sjokolade og pasjonsfruktsaus

Den store valentinsmiddagen ble som kjent parkert på grunn av langt viktigere ting, nemlig pusegutten Oskar som vi hentet hjem på lørdag. Ingrediensene var allikevel kjøpt inn så kokkelering var på tapetet, men det ble i to etapper. Middagen tok vi søndag og desserten på mandag. Nå skjønner jeg hva som skjer når man får småttiser i huset. – Romantikken blir satt på vent, men gu’ så koselig vi har det!

Glassene pyntet jeg med smeltet mørk sjokolade. Teknikken er såre enkel. Fyll smeltet sjokolade i et lite kremmerhus, klipp et lite hull i enden og sprøyt sjokkisen ut i glasset på en måte som ville gjort Jackson Pollock imponert. Mitt kall her i livet er å søle med sjokolade.Dette trenger du til 2 porsjoner pannacotta:

100 gr hvit sjokolade
3 dl matfløte
½ beger vaniljekesam
3 ts vaniljesukker
2 plater gelatin

Gelatin legges i bløt i vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og smelt geltinen i en liten kjele. Varm opp matfløten til kokepunktet og ha i sjokoladebiter og vaniljesukker. Trekk platen av varmen. Når sjokoladen er smeltet røres blandingen glatt. Ha deretter i vaniljekesam og bland alt godt sammen. Hell i den smeltede geltinen og bland godt på nytt. Avkjøl noe og fyll blandinga over i serveringsglass. Sett kaldt i 4 timer.

Pasjonsfruktsaus

5 stk pasjonsfrukter
2 ts melis
3 ss vann

Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Ha over i en liten kjele og bland inn melis og vann. Gi alt et lite oppkok og sett kaldt frem til servering.

Pynt pannacottaen med pasjonsfruktsaus og server.
Voila!

2 kommentarer: