fredag 15. mai 2009

Goma wakame -sjøalgesalat

Denne uken fant jeg sjøalgesalat i fiskedisken der jeg handler. Har ikke spist dette siden tiden i USA der sushi var tilgjengelig overalt og sjøalgesalat ble servert som et vanlig tilbehør og ofte lå plassert rett ved siden av sushien i ferskvaredisken.
Sjøalgene goma wakame har japansk opprinnelse og vokser på grunt vann langs kysten. De eksporteres i tørket tilstand og ved tilberedning får algene tilbake sin naturlige konsistens ved å la de stå i vann ei stund. Smaker som sesamolje og riseddik er vanlig å tilsette. Konsistensen er både sprø og myk, litt samme opplevelse som å spise små bær med skall med en litt søtlig smak.Fant en artikkel fra NY Times skrevet i 1997 da salget av wakame virkelig tok fart i statene. En av kjøkkensjefene de intervjuet fortalte at opprinnelig ble algene bare brukt som seng på sjømattallerkener, -"but the plates kept coming back to the kitchen totally clean. When I realized the customers were eating the plate decor, I knew we were onto something."

Wakame kan anbefales spesielt til fete fiskeslag som laks.

Håper virkelig at dette blir en kjenning i flere norske fiskedisker fremover!

5 kommentarer:

 1. Åhhhh, nam nam nam.. Elsker Goma Wakame :) Helt fantastiske smaker.. Kjempegodt til f.eks syre"kokt" laks, gravlaks og sashimi ja :) Og dumplings..:p Nå ble jeg sulten gitt..
  God helg til deg:)
  Monica

  SvarSlett
 2. Hei Elise.

  Fikk tips av Kristine om å sjekke ut matbloggen din, noe jeg er svært glad for! Har jo visst om den en stund, men når jeg nå gikk inn her og har lest litt ordentlig så rumler det i magen og jeg gleder meg veldig til jeg får mitt eget kjøkken og kan begynne å benytte meg av de fristende oppskriftene dine! Du er en inspirasjon! Håper du har det bra og at vi ses til høsten igjen! Mange klemmer fra Kathrine

  SvarSlett
 3. Hei.
  For en flott blogg-virkelig inspirerende, håper det er greit at jeg linker til deg :) Marit

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentar. : )
  Jeg legger deg til i min liste.
  Nå skal jeg se litt mer på din flotte blogg.
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 5. Jøss, her var jeg helt grønn. Dette har jeg ikke hørt om engang! Dette må jeg se om jeg får tak på, det må jo prøves :D

  SvarSlett