onsdag 17. juni 2009

Omelett med laks og kesam

Når jeg jobber hjem fra jobb og er fullstendig utsultet er det litt for kjapt å bare slenge i seg noen brødskiver. Omelett er en bedre løsning på alle disse dagene. Det er lynraskt og enkelt å lage og kan varieres i det uendelige. Apropos så trenger jeg en ny omelettpanne. En egen stekepanne for omelett høres kanskje både snobbete og råflott ut, men en liten stekepanne med nonstickbelegg gjør jobben så mye bedre. Den store stekepannen er ofte i bruk og belegget slipes fort ned, derfor er det greit å ha en dedikert spesialpanne for retter som absolutt ikke bør lime seg til panna. Omelett som sitter fast i stekepanna gjør meg nemlig like frustrert som bakglatte ski.

Laksen i omeletten hadde sitt utgangspunkt fra en vakuumremse med fire lakseporsjoner. Personlig synes jeg disse er geniale til hverdagsmiddagene. Jeg tar ut en porsjon om morgenen og legger den i kjøleskapet. Til middag er den tint og kan bakes i ovn. Varmrøkt laks eller ørret hadde passet utmerket i denne omeletten, men det får bli til neste gang!

Omelett med laks og kesam til 1 pers3 egg
3 ss vann, melk eller fløte
Salt og pepper

1 porsjon laks
Et par cherrytomater
Spinat
Et par spiseskjeer med kesam

Bak laksen i ovn med litt salt og pepper på 180 grader i ca 10-12 min. La den avkjøle seg litt og del den opp i grove biter.
Pisk eggene lett sammen og tilsett væske og salt og pepper.
Stek spinat lett og hell over eggeblandina. Legg i biter med laks og tomater delt i to. Fordel noen klikker med kesam her og der.
Legg på lokk og stek på svak varme til eggene har stivnet.

Serveres med de brødskivene du vurderte å spise med nugatti på for litt siden.

5 kommentarer:

 1. Dette ser deilig ut! Og i tillegg til å lage god mat, skriver du veldig underholdende!
  Ha en fin, fin dag :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 2. Her i huset går det også en del omelett...med div innhold..noen ganger med en salat ved siden av...eller nystekte rundstykker.
  Og ja...man MÅ definitivt ha en egen omelett/eggestekepanne...som kun brukes til det.
  Ha en forts fin dag :)

  SvarSlett
 3. Haha, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme over noen andre enn meg som blir kjempe irritert over at omeletten f.eks går i stykker (i tillegg til bakglatte ski).

  SvarSlett
 4. Omelett er godt det! Og ikke minst så greit å lage om man har rester i kjøleskapet.
  Er forøvrig helt enig i egen stekepanne til slikt bruk - vi har også det ;)

  SvarSlett
 5. Hahaha, det er så tatt på kornet :) Det er bare så herlig enkelt og raskt å lage sunn og næringsrik og god mat selv på en vanlig, kjip hverdag, at de brødskivene med nugatti burde alle ha kassert for lenge siden. Saken er vel at man må lære hvordan det er enkelt å lage enkel mat! Høres snålt ut, men tror det er litt sånn det henger sammen. Jeg hadde også omelett til middag i dag. Jeg rakk ikke å lage middag før kl 22.00 - det var så mye å årne, pakke og planlegge i dag. I morgen kommer nemlig min kompis K. som skal være mitt reisefølge i Jakten på Italia http://thebitesize.blogspot.com/2009/06/sommerferieplanene-legges_13.html

  SvarSlett