søndag 15. mars 2009

Gresk kur for sommerlengsel

Nå kan det snart bli sommer synes jeg. Jeg vil gå i sandaler, dufte solkrem, spise vannmelon og samle på fregner.
For å korte ned ventetiden hjelper det med litt gresk sommerstemning på frokostbordet. Svenske Lindahls Mejerier som relativt nylig har fått innpass med ulike produkter i norsk dagligvare, har både en gresk og tyrkisk yoghurtvariant. Med sin flytende konsistens er den vanlige, norske naturellyoghurten best egnet til smoothies, men de gresk/tyrkiske variantene til Lindahl's er vidunderlig fyldig og kremete og kan spises som dessert eller som et friskt innslag på frokostbordet. Lindahls i Sverige har også en økologisk tyrkisk yoghurt som jeg håper blir en ny norgesvenn!

Gresk sommeryoghurt med ristede honningvalnøtter



Gresk yoghurt til 2, (omtrent 1,5 dl beregnes per person)
75 gr valnøtter
2 ss smør
2 ss god, flytende blomsterhonning
timian, frisk eller tørket

Smelt smøret i en middels varm stekepanne. Når boblingen stilner, tilsett grovt hakkede valnøtter og rør rundt med en treslev til nøttene er ristet gyldne. Dette tar bare noen få minutter. Trekk pannen vekk fra varmen. Tilsett timian (hvis du bruker fersk, - tilsett kun bladene, bruker du tørket, som jeg, knus krydderet lett i håndflaten før du drysser det jevnt over valnøttene. Ha i honningen og bland sammen.
Ha yoghurten over i serveringsskåler og sprinkle honningnøtteblanding over og server!


Det er ikke for tidlig for en Amstel, er det vel?

1 kommentar:

  1. Åh, dette høres deilig ut. Skal handle nødvendige ingredienser i dag, slik at jeg kan svinge opp med denne overraskelsen i løpet av påske.
    God helg og glad påske - du har en FLOTT blogg!

    SvarSlett