mandag 2. mars 2009

Ønskebrønnen del 4: Muskatkvern


Hva ville bechamelsaus eller hjemmelaget potetmos vært uten muskatnøtt? -En skygge av seg selv.
Bechamel, eller hvitsaus som er det trauste norske navnet, er en så viktig bestandel i såpass mange tradisjonsretter at den bør nesten beæres med gullklokka for lang og tro tjeneste. Alternativt til gullklokka har de franske kløpperne i Peugeot laget ei muskatkvern for den aller beste behandling av denne magiske nøtten.
Både stuingen, hvitsausen, pepperkakene og pølsene vil prise seg lykkelig for en slik kompis. Kvernen heter Tidore og er tilgjengelig hos forhandlere av Peugeot, som for eksempel Jernia eller Rafens.

3 kommentarer:

 1. Den ser veldig bra ut. Og jeg elsker Peugeot, jeg har både salt- og pepperkvern og venninna mi har sågar en bil fra dem også, som er helt rå. Men blir ikke dette veldig mye å holde rent? Hva er fordelene med denne kontra å raspe på vanlig måte? (Bortsett fra at man unngår å raspe seg i fingeren...)

  Hilsen "back-to-basic"-Janne :)
  (http://thebitesize.blogspot.com/2009/02/utstyrsboom.html)

  Forresten, saltkvernen min fra Peugeot lekker som en sil. Det er helt hvitt på benken. Skal det være sånn eller bør jeg reklamere på herligheten syns dere?

  SvarSlett
 2. Er ganske sikker på at Peugeot har garanti på kvernene sine. Kan det være noe sånt som ti år eller tar jeg helt feil?

  Tror ikke denne skal rengjøres inni så altfor ofte, det blir som ei pepperkvern. Jeg har litt angst for å raspe meg selv, ikke så mye når jeg bruker den for da er jeg så skjerpa for å unngå selvrasp, det er verre når jeg roter rundt i kjøkkenskuffa for å finne et eller annet, og så ligger det plutselig ei lita rasp i veien. Farlig farlig!

  Etter å ha levd i koffert og flyttet 12 ganger på 10 år er det å endelig ha sitt eget kjøkken og kunne kjøpe allverdens kjøkkenutstyr en så stor luksus at jeg går helt overbord. Det er herlig!

  SvarSlett
 3. Hehe, det siste er jeg alldeles enig med deg i. Jeg ahr bare ikke kommet til "eget kjøkken"-privilegiet enda. Men jeg planlegger allerede hva jeg skal utstyre kjøkkenet mitt med når jeg får det - det kan bli trangt om plassen på kjøkkenbenken. Hvilket minner meg på at jeg aldri kom fram til noe konklusjon mht kjøkkenmaskin. Jeg tror faktisk jeg landet på håndmikser, men lurer nå litt på Kenwood sin Patissier. Siste ord er vel ikke sagt i den saken...

  Å flytte 12 ganger på 10 år var veldig mye! Jeg lurer på hvor du har vært.

  SvarSlett