søndag 15. mars 2009

Pannestekt karrikylling med mango

Hvis gjestene dine fra i går ikke klarte å drikke opp hvitvinen sin, men satte igjen ei en fjerdedel av en flaske er denne retten en luring, for her kan du være kjøkkenfinansakrobat og bruke opp skvettene. Når du til og med kan bruke egenhendig partert kylling er ringen sluttet.



Til 2 personer trenger du:
1 stk rå kylling
8 fedd hvitløk
Ca 2 glass hvitvin
1 moden mango
Bladpersille
Karri
Smør og olivenolje
Salt og pepper

Partér kyllingen og skjær filetene i seks jevne biter, og del lårene i to. Bruk også vingene. Prøv å få omtrent like store biter for at koketiden skal bli lik for alle bitene.

Ha kyllingbitene i en bolle og tilsett noen spiseskjeer med olivenolje. Dryss over ca 3 spiseskjeer med karri, litt salt og nykvernet pepper. Bruk hendene og masser krydder og olje godt inn i kjøttet.

Brun en raus klikk med smør i en stor stekepanne med høye kanter eller en gryte. Ha i kyllingen og brun den jevnt over det hele. Tilsett knuste hvitløksfedd (ta av skallet, legg feddet på ei fjøl og klem den flate delen av et knivbladet imot slik at hvitløksfeddet blir knust men allikevel henger litt sammen).
Ha hvitløksfeddet i gryta og bland lett sammen. Legg på lokk eller bre over aluminiumsfolie. Senk temperaturen til middels varme.
La det hele stå å putre i 20-25 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Vend innimellom.

Ta så kyllingbitene ut av gryta og legg de i ei egen skål. Bre litt aluminiumsfolie over slik at de holder seg varme. Hell hvitvin i gryta og la det koke inn noe.
Ha tilbake kyllingen og bland sammen.

Tlsett mangoterninger og finhakket bladpersille og la det koke sammen med kyllingen i cirka 1 minutt. Smak eventuelt til med litt ekstra salt og pepper og servér.

1 kommentar:

  1. Aah, prøvde i dag, og dette var snadder!
    (OK, den ble laget med overpriset filet, ikke noe egenhendig partert her i gården, men veldig godt uansett!)

    -Kate-

    SvarSlett